Sälen 2019, var det verdt pengene?

Hei alle sammen!

Som flere sikkert har fått med seg så var det Sälen i helgen. Sälen er et russetreff i Sverige hvor russ fra hele Norge kommer for å feste sammen en hel helg.

Siden arrangementet var i Sverige tok det en del timer opp. Derfor bestemte min russegruppe seg for å leie en buss sammen med andre russ i området, for å skape en morsom reise. Selve turen skulle bare ta 5 timer, men siden det var full fest i bussen ble det mange tissepauser som gjorde at vi brukte nærmere ni timer…

Da vi kom frem var vi ganske slitne, men før vi kunne komme oss på hyttene måtte vi registrere oss + få nøkler til hyttene, og her ble det masse surr. Heldigvis fikk vi til slutt skaffet oss riktig hytte med riktige nøkler så vi rakk å slappe litt av før vi skulle videre på fest.

Vi var på hytteområdet, og det var et veldig bra sted å være. Det var sinnsykt bra miljø, alle var supersnille og hyttene var stappet med folk.

Dessverre for oss, måtte vi ta buss frem og tilbake til klubben, for den var 10min unna. Det ble egentlig ikke et problem for bussene gikk konstant og jeg tror ikke jeg ventet på buss i mer enn fem minutter!

Når det kommer til opplegget og lokalene, vil jeg si at det var på topp. Man kunne fint velge om man ville være på dansegulvet, slappe av oppe eller synge ved piano. Er det en ting som burde endres på til neste år så er det litt mindre dansegulv, for noen ganger ble det litt tomt.

Afterskien, derimot, var veldig bra! Det var konsert ute med TIX + musikk inne, i tillegg til at det var litt mindre lokale.

Maten vi fikk var veldig god. Man kunne velge om man ville spise på O´Learys eller Mezzo. Jeg spiste på O´Learys alle gangene og der var det buffet til frokost og kylling til middag.

Så kommer vi til det de aller fleste sikkert lurer på, og det er hvordan vaktene var. Noen var veldig koselige, hadde god tålmodighet og ønsket å snakke med oss. Andre derimot var litt mer maktsyke, og det var de som var kjipe. Den gode nyheten var at de aller fleste var veldig snille, så det ble aldri noe stort problem.

De hadde noen regler man måtte forholde seg til. Det var ikke lov til å ha med sound box, men det eneste som skjedde var at man måtte hente den dagen etter hvis den ble tatt. Jeg spurte hvor høyt man kunne ha musikken, og svaret jeg fikk var det kun var størrelsen på anlegget som hadde noe å si, så bare ta med litt mindre høyttaler så går det fint. Den andre regelen var at man skulle prøve å holde seg til rundt 12 personer i hyttene. Dette var heller ikke et veldig stort problem for når man ble kastet ut av en hytte, gikk man bare til neste.

Jeg må nesten nevne hvor utrolig snille mange av de svenske som jobbet der var. Den ene dagen var jeg utrolig sulten, men det var for sent for frokost, for sent for lunsj og for tidlig for middag. I tillegg hadde jeg mistet kortet mitt + at vi var i Sverige så vipps funket ikke. Da var de så snille at de fikset mat og drikke til meg, helt gratis!

Alle som er russ til neste år burde dra! Det er ganske dyrt for billetten, men jeg brukte ingen penger da jeg var der oppe. Artistene var superbra og det var alltid stemning, så hvis du er glad i å feste så kommer du ikke til å angre. Alle jeg dro med har hatt det gøy, så hvis man drar med en bra gjeng så er du sikret en morsom helg.

Vi sees<3

Hvordan jeg fikk “nye” tenner på 20min

Hei alle sammen!

Denne uken har jeg ventet ekstremt lenge på, og hvert fall tirsdagen. Jeg har nemlig tettet igjen mellomrommet jeg hadde mellom fortennene mine. Mange vil nok tenke at dette er utrolig teit, og ikke minst veldig overfladisk, men her er min historie:

Helt siden jeg startet i 8klasse hadde jeg veldig lyst på regulering. For det første så syntes jeg det var ganske fint, og for det andre så syns jeg det var veldig flaut at jeg hadde mellomrom mellom fortennene. Da jeg spurte tannlegen om jeg også kunne få regulering fikk jeg bare beskjed om at det var helt unødvendig og noe jeg ikke kom til å få. Det svaret fikk jeg hver gang jeg spurte, helt frem til i år.

Problemet nå var at jeg ikke fikk noe støtte av staten, eller foreldrene mine, som vil si at det hadde blitt veldig dyrt + at jeg var rimelig lei. Nå ville jeg ikke vente lenger, og jeg hadde heller ikke tålmodigheten til å ha regulering i flere år. Derfor dro jeg rett hjem og søkte opp forskjellige løsninger, blant annet skallfasetter.

Jeg ringte tannlegen min for å få satt opp en ny time, og nå var jeg egentlig veldig forberedt på å få fikset tennene. Men så lett var det altså ikke. Jeg kunne ikke få skallfasetter, fordi han ikke kunne ødlegge tenner som var helt friske. Derfor var det veldig få muligheter igjen, faktisk så var det bare en mulighet og det var å legge på en slags “masse” for å tette igjen mellomrommet.

Det i seg selv hørtes jo helt greit ut, men igjen så ble det en liten ulempe. Han kunne ikke slipe eller pusse på de friske tennene, noe som gjorde at fortennene mine kom til å se veldig store ut. Da tenkte jeg egentlig at det ikke var så mye håp.

Samme dagen dro jeg hjem og redigerte bilder av meg selv hvor jeg kun tettet igjen mellomrommet. Resultatet ble overraskende fint, og jeg syntes ikke tennene så store ut i det hele tatt.

Derfor ringte jeg til tannlegen igjen og sa at jeg ønsket å fylle mellomrommet på den måten det var mulig.

En måned senere var det endelig tid for å fikse tennene! Selve behandlingen gjorde litt vondt. Det var flere ganger jeg trodde tanna mi skulle løsne, eller at tannkjøttet mitt skulle falle av. Da han var ferdig ca 20min senere, sa han at det var det beste resultatet han hadde fått, og at jeg burde glede meg til å se. Jeg fikk skylle munnen med litt vann før han ga meg speilet, og JEG BLE SÅ FORNØYD.

Nå har det gått to dager, og jeg må innrømme at det er skikkelig uvant! Det gjør fortsatt litt vondt, spesielt å spise. I tillegg så sliter jeg litt med å lukke munnen, men alt dette går nok fort over!

Jeg vet mange er imot det å forandre på utseendet sitt osv. Men det er ekstremt mange som fikser på tennene sine gjennom regulering, og hadde jeg hatt muligheten så hadde jeg også gjort det.

bilder før: 

Bilder etter: