Sminke & sminketips

Processed with VSCO with f2 preset

Hei igjen! Det er lørdag og i den forbindelsen tenkte jeg det at kunne være nyttig med et innlegg om sminke. Noe av det jeg syns er morsomst før jeg skal ut er å stelle meg, hvertfall hvis man steller seg sammen med andre. Jeg startet med sminke da jeg var ganske ung og man kan trygt si at jeg har vært gjennom mange grusomme trender! Heldigvis har jeg lært litt hva som funker og hva som ikke funker, så dette er min festsminke rutine: 

Det første jeg gjør er å ta på fuktighetskrem. Hvis man har tørr hud før man starter å sminke seg er det null håp. Jeg har merket at hvis jeg bruker for tykk krem så vil det også bli litt rart, derfor anbefaler jeg en tynn dagkrem fordi de tørker fort inn, men gir allikavel fuktighet. Over fuktighetskremen sprayer jeg med settingsprayen fra Glam Glow. 

Nå burde huden være klar for foundation. Jeg bruker ALLTID en fuktig beautyblender! Det er ganske mange som drar den tørre svampen rundt i fjeset, men det skjønner jeg ikke hvordan de klarer + at når den er helt tørr så vil mye av foundationen trekke seg inn i svampen og den blir fort skitten og ekkel. Selv om jeg anbefaler å gjøre beautyblenderen våt før bruk er det viktig at den ikke er for våt, da blir hvertfall alt ødelagt. Derfor pleier jeg å klemme ut så mye vann som mulig før jeg tilslutt klemmer den i et håndkle. Da blir den perfekt! Jeg liker best foundation som er litt ¨glødene¨ og velger derfor alltid en hvor det står ¨skin illusion¨.  

Når det gjelder øyenbryn så tror jeg at man bare må gjøre sin egen greie. Hvis du sliter med hvordan du skal tegne dem kan et triks være å lage den nederste linjen på begge brynene først. Da er det lettere å få høyden lik og det blir ikke så vanskelig å finne den formen man liker best! Du burde også bruke en lett hånd og heller bygge opp fargen etterhvert. 

Jeg bruker ikke concealer rett og slett fordi jeg ikke skjønner helt vitsen med det. For meg så er concealer det samme som en liten foundation, så hvis jeg ønsker å lyse opp eller dekke til noe så bruker jeg heller bare en litt tykkere og lysere foundation. Noen flere som er enige i dette? 

Neste steg er øyenskygge, og det er min personlige favoritt! Jeg mener at øyeskygge-primer er en like stor scam som concealer, så det bruker jeg ikke. Noe som fungerer ekstremt bra er å bruke et pudder over hele øyelokket før du starter. Man burde alltid sette øyelokket med et pudder for å få en jevn og ikke-klissete overflate, da vil øyenskyggen bli jevn og lik på begge sider. Når jeg er ute liker jeg å ha ganske mørke øyne, så jeg kjører på med brun øyeskygge i creasen og rosa-,gull- eller sølv- glitter på selve øyelokket. Når man er ute så er det viktig å bruke øyeskygge som man kan stole på, altså som man vet ikke kommer til å røre seg resten av kvelden. Derfor bruker jeg nesten alltid Morphe! 

Contour og highlight er veldig individuelt. Personlig så liker jeg masse contour og lite highlight. Til leppene bruker jeg en rosa lipliner med Carmex. Man blir tørr på leppene uansett og hvertfall når det er så kaldt ute! Derfor bruker jeg lipliner for å få farge og Carmex for å gjøre de glossie. Det aller siste jeg gjør er maskara og eventuelt falske vipper. Hvis du syns det er vanskelig å ta på falske vipper kan jeg gi deg noen tips: Det er alltid lurt å ta på eyeliner for å skjule det eventuelle mellomrommet som kommer mellom dine egene og de falske vippene. Bruk maskara før du tar på vipper, det er lettere å legge de på noe som er litt stivere. Sist men ikke minst så burde du feste midten først og så sidene. 

Nå skal jeg slappe av litt før jeg starter å stelle meg. Jeg burde kanskje spise litt mat også, så da tipper jeg det blir kalde pølser og sjokolademelk eller no. 

Håper alle får en kjempefin lørdag! Vi sees<3

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg